četvrtak, 30. srpnja 2015.

Pizza-burek ! znam,zvuči nevjerovatno ali morate probati :)


Kada se u jednom jedinom obroku spoje vaša dva omiljena okusa i dvije omiljene vrste hrane, onda je to stvarno prava dobitna kombinacija.  Tako sam i ja bila oduševljena kada mi je prijatelj ispričao kako je u jednoj pekari otkrio savršenu užinu od koje se ‘stvarno dobro najedeš’ – pizza burek.

Potrebno:

1 pakiranje tankih kora za savijače
15 dkg šunke (salame)
15 dkg sira trapista
ketchup, origano, kocka za juhu, vegeta, sol, papar
2 dl vode

Priprema:

Ako koristite deblje kore, dovoljno će biti zamatati nadjev u jednu koru. Ako su kore tanke, uzimajte dvije po dvije kore.
Površinu kore ravnomjerno posipati naribanom salamom i sirom, preliti ketchupom i posipati origanom, pa koru saviti u roladu. Stavljati rolade jednu uz drugu u lim na papir za pečenje, premazati ih sa malo ulja, pa peći u pećnici na 180ºC 20 minuta, dok burek ne porumeni.
U međuvremenu dok se burek peče, zakuhati u lončiću vodu, dodati kocku za juhu, sol, papar i vegetu, promiješati, pa tom tekućinom preliti burek. Vratiti u pećnicu na još 15-20 minuta da se ispeče do kraja. Burek je gotov kad lijepo porumeni kada kore budu krckave.

Nema komentara:

Objavi komentar