subota, 25. srpnja 2015.

BOEM KOCKE


Tijesto:
 
10 bjelanjaka snijeg
40 dag šećera
10 dag čokolade u
prahu ili 5 dag kakaa
15 dag brašna
15 dag oraha

Krema:

10 žumanjaka
30 dag šećera
10 dag brašna
5 dl mlijeka
12,5 dag margarina

Glazura:

10 dag čokolade
4 žlice ulja

Priprema tijesto:

Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodavati secer i u gustu smjesu lagano umijesati cokoladu, brasno i orahe. Na aluminijskoj foliji ili na masnom papiru ispeci 6 kora.

Priprema krema:

Zumanjke, secer i brasno razmutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Kuhati oko 10 minuta. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin i sve jos jednom dobro izraditi. Kore premazivati kremom i slagati jednu na drugu, a malo kreme ostaviti i za gornji list. Kolac preliti cokoladnom glazurom.

Priprema glazura:

Rastopiti cokoladu i ulje na pari i preliti ohladeni kolac.

U slast !

Nema komentara:

Objavi komentar