subota, 25. srpnja 2015.

Kako se osvježiti a ujedno uživati u slatkome? Odgovor je LEDENI DESERT


Ovo je odličan recept za predstojeće paklene dane :)

Sastojci: 

2 šalice mljevenog integralnog keksa
5 žlica rastopljenog maslaca
5 šalica sladoleda (prema ukusu)
čokoladi preljev
šlag
šarene mrvice za ukrašavanje

Priprema

1. Pečnicu zagrijte na 160°C.

2. Pomješajte mljeveni integralni keks sa rastopljenim maslacem. Dobivenu masu utisnite na dno i strane okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom te pecite u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta.

3. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.

4. Za vrijeme hlađena, izvadite i sladoled da se rastopi.

5. Kada se kora ohladi i sladoled postane dovoljno mekan, namažite koru sladoledom i nakon toga kolač stavite u zamrzivač na 1 sat.

6. Izvadite iz zamrzivača i odrežite komade prefinog sladolednog kolača.

Svaki komad možete preliti čokoladnim preljevom, staviti malo šlaga i posuti ga šarenim mrvicama za ukrašavanje.

Ostatak kolača (ako ostane koji komadić :) ) stavite ponovno u zamrzivač i izvadite kada vam ponovno dođe želja za slatkim!

Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar