ponedjeljak, 27. srpnja 2015.
KOLAČ SA VIŠNJAMA I MASCARPONE SIROM _foto recept
Ovo je jedan od onih kolača koji je nastao sa sastojcima koje imam u kuhinji. Naime, pošto je sezona višanja pa tako sam ih imala, kao i Mascarpone sir i lisnato tijesto, shvatila sam da bi od tih sastojaka mogao nastati jedan fini kolač. Poklopilo se da su nam stigli gosti koje sam ujedino počasila istim kolačem, tako da im se svidio i tražili su recept. Pomalo me kolač podsjeća okusom na Piramida kolač koji se isto pravi sa višnjama i lisnatim tijestom, a dosta je popularan. Pošto sam malo kemijala oko sastojaka i količine u kremu sam dodala bijelu čokoladu. Pošto je bijela čokolada inače slađa, onda nisam dodatno ubacivala šećer, tako ako se odlučite praviti bez čokolade dodajte malo šećera u prahu po želji.
SASTOJCI
lisnato tijesto
FIL OD VIŠANJA:
500 gr višanja
200 gr šećera
200 ml vode
1 puding of vanilije
1 puna žlica gustina
KREMA:
500 ml vrhnja za šlag
250 gr Mascarponea
100 gr bijele čokolade
PRIPREMA LISNATOG TIJESTA
1. Odmrznite lisnato tijesto i podijelite na tri dijela.
2. Pobrašnite malo površinu na kojoj razvaljajte svaki komad tijesta na dimenzije 24 X 36 cm.
3. Prebacite tijesto na masni papir i poravnajte rubove, postavite na prevrnutu tepsiju.
4. Vilicom izbockajte tijesto da se ne bih napirilo prilikom pečenja.
5. Svaki komad tijesta stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 8-10 min.
6. Ostavite da se ohladi.
FIL OD VIŠANJA
1. Nakon što odvojite višnje od koštica, stavite ih u blender i usitnite.
2. Višnje, šećer i malo vode stavite da prokuhaju.
3. Ostatak vode pomiješajte sa pudingom i gustinom.
4. U prokuhane višnje dodajte pripremljene sastojke i miješajte dok ne postane gusto.
5. Ostavite da se ohladi.
MASCARPONE KREMA
1. Vrhnje sa šlag izradite.
2. Dodajte mascarpone i istopljenu i ohlađenu čokoladu, te sve izradite mikserom.
SLAGANJE KOLAČA SA VIŠNJAMA I MASCARPONEOM
1. Tijesto – fil od višanja – krema
2. Tijesto – fil od višanja – krema
3. Tijesto – fil od višanja – krema
4. Dekoracija može po želji (recimo čokoladna glazura) ili samo ostavite ovako.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar