srijeda, 29. srpnja 2015.

Složenac od bundeve, krumpira i feta sira



Sastojci  za 4 osobe

500 gr očišćenog mesa bundeve
4-5 većih krumpira
250 gr feta sira (ako možete nabaviti najbolja je ovčja feta)
2 jogurta
2 jaja
2 prstohvata provansalskih začina (ili koje vi želite)
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema:

1. Očistite krumpir, narežite ga na tanje listiće (kolutove) i stavite ga prokuhati u vodu koju ste malo posolili jedno 8-10 min.
2. U međuvremenu, bundevu narežite na kockice te dodajte krumpiru i sve zajedno kuhajte još 5 min. Ocijedite.
3. U drugoj posudi dobro izmutite jaja i jogurt, dodajte smjesi svježe mljeveni papar te dva prstohvata provansalskih začina ili začina koje volite poput majčine dušice, origana, kadulje, ružmarina, i sl. (NAPOMENA: u ovu smjesu možete po želji i ukusu dodati i jedan protisnuti čen češnjaka).
4. Posudu u kojoj ćete peći složenac malo nakapajte maslinovim uljem pa dodajte krumpir i bundevu, na to dodajte kockice fete i sve zalijte smjesom od jaja i jogurta.
5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva jedno 20-25 minuta, odnosno, dok složenac ne dobije lijepu zlatno-žutu koricu.
6. Služite kao samostalno jelo uz zelenu salatu ili kao prilog mesnim jelima.

Posluživanje:
Naravno, jogurt možete zamijeniti kiselim vrhnjem ako više volite, no jogurt ovdje daje jednu finu kiselkastu notu koja osvaja i čini jelo posebnim.

Nema komentara:

Objavi komentar