petak, 31. srpnja 2015.

Teletina sa povrćem i rižom



Sastav:

250 g riže
500 g teletine bez kostiju
150 g crnog luka
100 g mrkve
200 g paradajza
200 g paprike babure
2 kašike ulja
so
biber

Salata:

600 gsvježeg kupusa
jabukovo sirće
so
biber

Priprema:

Na zagrijanom ulju kratko propržiti isjeckan crni luk. Mrkvu isjeći na kolutove , a papriku na listiće, dodati u šerpu i dinstati zajedno sa lukom oko 10 minuta. Teletinu isjeći na kocke, dodati u šerpu, naliti malo vode (ili temeljca) i dinstati dok meso ne omekša. Začiniti, dodati isjeckan paradajz, dinstati nekoliko minuta i na kraju dodati rižu.

Preliti jelo trostrukom količinom vode u odnosu na rižu, poklopiti i kuhati na laganoj vatri sve dok riža ne upije svu tečnost. Teletinu sa povrćem i rižom servirati na tanjir i poslužiti uz salatu od svježeg kupusa.

Jelo će biti mnogo ukusnije ako ga umjesto vodom budete zalivali temeljcem.

Dobar tek !

Nema komentara:

Objavi komentar