ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

Recept za svaku priliku-Parfe od dinje


Sastojci:

500 gr ispasirane dinje
7 kašika šećera
1/2 naranče
3 žumanca
250 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Oguliti, očistiti i ispasirati dinju (da se dobije oko 500 gr ispasirane dinje).
Dodati šećer, sok od pola naranče i staviti na vatru.
Kratko kuhati, miješajući sve vrijeme.
Dodati umućena žumanca, kuhati i mutiti dok se masa ne zgusne.
Umutiti vrhnje za šlag.
Sipati u šlag ohlađenu kremu od dinje, blago promiješati, pa sipati u kalup obložen folijom.
Ostaviti u zamrzivač da se stegne, bar 5 sati (idealno je da prenoći u zamrzivaču)!
Stegnut parfe izručiti na tacnu, dekorisati komadima dinje pa posluziti.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar