četvrtak, 30. srpnja 2015.

Šareni kolač - zanimljivog izgleda,a još boljeg ukusa



TIJESTO crno:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
3 žlice kakaa
3 žlice ulja
1 prašak za pecivo
1 dl vode
4 žlice šećera

PRIPREMA: 
Jaja, šećer i ulje čvrsto izmiksati, dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve to dobro ujediniti i peći oko 30 minuta, na 200c.
Prokuhati vodu i šećer i preliti pečen još vruć kolač.

TIJESTO žuto:
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice ulja
6 žlica brašna

PRIPREMA: 
Jaja, šećer i ulje izmiksati u čvrstu smjesu, ugasiti mikser. Lagano ručno miješati dodajući postepeno brašno.
Saliti u lim i peći, u kojem ste pekli crno tijesto.

KREMA:
5 dl slatkog  vrhnja
2 dl mlijeka
4 žlice šećera
1 želatina mljevena vrećica
1 čokolada

PRIPREMA: 
Namočiti želatinu u hladnu vodu da nabubri, po uputi na poleđini želatine. Prokuhati mlijeko i šećer, skinuti s vatre i u mlijeko staviti želatinu da se rastopi.
Izmiksati slatko vrhnje i u njega sasuti ohlađeno mlijeko sa želatinom.
Pola čokolade krupno izrendati u kremu i sve to dobro   izmiksati.
Pola kreme saliti na crno tijsto i poklopiti žutim tijestom, drugu polovicu kreme saliti na žuto tijesto i posuti ostalom krupno izrendanom čokoladom.
Kolač ostaviti da se dobro ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar