srijeda, 22. srpnja 2015.

Varivo od krumpira, mesa i mrkve





   

Koraci pripreme:

1. Meso nasjeckajte na kockice pa ga uvaljajte u brašno. Luk očistite i sitno ga nasjeckajte. Sitno nasjeckajte češnjak. Očistite krompir i narežite ga na kockice. Ogulite mrkvu i narežite je na kolutiće ili kockice. Na masnoći pržite kockice mesa dok ne postanu sive. Stavite ih sa strane.
2. Na masnoću od prženja mesa dodajte luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte češnjak, pa kad zamiriši zalijte temeljcem. Dodajte meso i povrće, začinite solju, paprikom i paprom pa dodatno zalijte temeljcem tek toliko da sastojci budu pokriveni. Dinstajte u pokrivenoj posudi dok povrće ne omekša, a potom još u otkrivenoj desetak minuta.

Sastojci:

400 g junetine
1 žlica oštrog brašna
3 velike mrkve
3 velika krompira
1 velika glavica luka
2 režnja češnjaka
300 ml temeljca
masnoća za kuhanje
sol, papar

Nema komentara:

Objavi komentar