utorak, 21. srpnja 2015.

bakin džem od jagoda - SAVRŠENO


Od prabake, na baku, od bake na mamu, pa sad je meni dosao red... pomoći vam da naucite
kako se radi savrseni dzem od jagoda :)

Sastojci:

za 4-5 teglica
3 kg ocistenih i opranih jagoda
2 kg i 100 gr secera
4 - 5 teglica,

Priprema:

1. Ocistimo jagode, stavimo u veliku serpu i posecerimo ih, da otstoje vise od 30 minuta,
moze i preko noci, da puste sok. Sepru prebacimu na stednjak na najjaci stepen da
provriju, pa onda na umerenu temperaturu. Za oko 30 do 40 minuta imamo gotov dzem.
Treba se naglasiti da se dzem pjeni i da je potrebno vaditi pjenu. Otprilike kad nema
vise pjene, dzem je gotov.
2. Njam,samo uzivajte :)







Pametno je stelirizirati tegle u rerni na 150C, oko 60 minuta. U vruce tegle ide vruci dzem

Nema komentara:

Objavi komentar