četvrtak, 23. srpnja 2015.

Jedna objava za sve moje ljepotice..Jeste li znale kakva sve ČUDA soda bikarbona čini za ljepotu!




Soda bikarbona namijenjena je kuhanju, a pravi znalci znaju i koliko je korisna pri kućanskim poslovima. Sada su stručnjaci za ljepotu i njegu kože otkrili da je i odlično prirodno sredstvo kojim se možemo njegovati.

 
Prirodni dezodorans

 Pomiješajte malo sode bikarbone s vodom i napravite pastu te nanesite ispod pazuha. Soda bikarbona isušuje kožu pa ćete se lakše boriti s problemima znojenja.

Pročistite kosu

S vremena na vrijeme kosu je potrebno pročistiti od svih naslaga šampona, regeneratora i raznih proizvoda koje koristimo. To ćete najlakše napraviti tako da u šampon stavite malo sode bikarbone i koristite ga isto kao što biste svaki put.

Bijeli zubi


Umjesto kupovnih i skupih proizvoda za izbjeljivanje zubi možete pripremiti smjesu kod kuće. Od žlice sode bikarbone i pet kapi vodikovog peroksida napravite pastu.
Doktorica Jessica Emery savjetuje za Women’s Health da dodate nekoliko kapi vode ako je pasta previše gusta. Nanesite na zube četkicom i ostavite da djeluje pet minuta.
Iščetkajte pa isperite. Postupak možete ponavljati jednom tjedno, ali budite oprezni jer možete izazvati preosjetljivost zuba.
 

Piling

Istu recepturu možete iskoristiti i za piling za lice. Odličan je to način da uklonite mrtve stanice na koži i poboljšate cirkulaciju.

Neumoljivi miteseri

Obično nas najviše nerviraju miteseri na licu, a njih se nije lako riješiti. Kozmetički saloni imaju jednu tajnu: koriste destiliranu vodu za parenje.
Upravo nju možete pomiješati sa sodom bikarbonom i zatim istrljati mitesere, savjetuje kozmetičarka Pearl Dworkin. Prije toga možete držati glavu nad parom odnosno vodom koju ste zagrijali u loncu. Prištiće obavezno istisnite prstima omotanim u pamučnu tkaninu.



Uredite kožicu oko noktiju




Jedan od jednostavnih načina da uredite kožicu oko noktiju je i nanošenje paste od sode bikarbone i vode. Smjesu snažno utrljajte i odstranite višak kožice, a ako vam ostane još paste, iskoristite je za ruke.







Detoksikacijska kupka

Pomiješajte sodu bikarbonu s jednakom količinom soli te dodajte vodi. Možete ukapati malo eteričnog ulja s mirisom lavande ili jasmina i učinak će biti božanstven.

Suho pranje kose

Ukoliko ste u žurbi i ne stignete oprati kosu, ali nemate ni šampon za suho pranje možete iskoristiti sodu bikarbonu. Nanosite male količine sode bikarbone, koliko je potrebno, a količina ovisi o tome koliko se kosa zamastila. Zatim samo dobro protresite i iščešljajte kosu.

Nema komentara:

Objavi komentar