nedjelja, 9. kolovoza 2015.
Dvostruko rolovana pileća prsa - zanimljivog izgleda i odličnog ukusa
Sastojci:
1 veća pileća prsa
2 komada roštilj kobasice
listovi gaude(ili neki drugi tvrdi sir)
sol,vegeta
panko mrvice(ili obične krušne mrvice)
2 jaja
malo brašna
Priprema:
1.
Uzela sam veća pileća prsa s kostima i pažljivo sam otkoštila.Pazila sam da mi ostane u komadu,jedan veliki odrezak.Ako se ne može tako onda uzeti manje odreske i poslagati ih jednu do druge da se dobije veća površina.
Posoliti,povegetiti i lagano izlupati čekićem za meso.
2.
Poslagati listiće gaude(edamera ili listiće sira po želji).
Sa svake strane staviti po 1 roštilj kobasicu.
Zarolati jednu stranu prema sredini(do pola odreska),pa isto napraviti i s drugom stranom do zarolanog dijela.
Čačkalicama učvrstiti krajeve.
3.
Panirati:izmutiti jaja uz dodatak malo mlijeka.
Odrezak uvaljati u brašno,staviti u jaja,pa u mrvice.
Ponoviti postupak s umakanjem u jaja i još jednom uvaljati u mrvice.
4.
U manji lim staviti komad papira za pečenje i lagano ga pouljiti(vrlo malo).
Položiti panirani odrezak i po njemu pokapati par kapi ulja.
Staviti u vruću pećnicu da se peće 40 minuta na otprilike 160-170.Nakon 40-tak minuta odrezak pažljivo okrenuti na drugu stranu.
Peći još 20 minuta.
Nakon kraćeg hlađenja povaditi čačkalice i izrezati na komade.
Pohujem u pećnici prema ideji od ARI.Prilagodila sam vrijeme pećenja veličini odreska.
5.
Punjenje može biti i drugačije,prema želji i namirnicama koje su trenutno dostupne.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar