nedjelja, 9. kolovoza 2015.

Pogača sa sardinom u kojoj ćete uživati na pravi ljetni način


SASTOJCI:

Za tijesto:

1 kg Glatkog brašna
1 ½ Instant kvasac
1 žlica soli
20 ml maslinovog ulja

Za nadjev:

500 g luka
1 pelat (400 g)
2 sardine u biljnom ulju (2×115 g)
100 ml maslinovog ulja
50 ml bijelog vina
crni mljeveni biber
šećer
1 žlica vegete

PRIPREMA:

1.
Od brašna, soli, kvasca, ulja i mlake vode (550 – 600 ml) zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže (oko 1 sat).

2.
Dok čekate tijesto da se digne, na maslinovom ulju popecite luk narezan na ploške. Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zgnječili , zatim malo vina, papar i Vegetu. Pirjajte na laganoj vatri, a kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.

3.
Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na dva dijela. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh da prelazi rubove pleha. Na tjesteninu rasporedite pripremljeni nadjev, a po nadjevu posložite sardine.

4.
Prekrijte drugom polovicom tijesta, donji dio rubnog tijesta prebacite preko rubova gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, vilicom nabodite gornji dio tijesta i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C 30 – 35 minuta.

Savjet:

Tijesto možete zamijesiti i s raženim brašnom i dobiti pogaču bogatu željezom, kalcijem i prehrambenim vlaknima.
                                                       
                                                              Prijatno :)

Nema komentara:

Objavi komentar