ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

Lješnjakov kolač - Okus ovoga kolača višestruko nadmašuje upotrebljene sastojke i traženu virtuoznost.



Sastojci za biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlice vode
½ Praška za pecivo Dolcela By Podravka
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka

Za kremu:
250 g mljevenih lješnjaka
100 g šećera u prahu
50 g čokolade
50 g maslaca
100 ml slatkog vrhnja
2-3 žlice Džema višnja Podravka

Priprema:

1. Odvojite bjelance od žumanaca. Od bjelanaca istucite čvrst snijeg, a žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i vodom.
2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i postupno ga umiješajte u mješavinu od žumanaca. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
3. Biskvitnu smjesu izlijte u namašćeni lim (veličine 25×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
4. Pečeni biskvit ohladite, premažite džemom od višanja, a zatim kremom od lješnjaka.
5. Za kremu od lješnjaka mljevene lješnjake pomiješajte sa šećerom u prahu i tučenim slatkim vrhnjem. Čokoladu i maslac otopite na pari, dodajte lješnjacima i sve dobro izmiješajte. Ovom kremom premažite ohlađeni biskvit.

Posluživanje:
Ohlađeni kolač ukrasite nasjeckanim lješnjacima i ostrušcima čokolade pa zatim narežite na šnite.

Savjet:
Lješnjake možete zamijeniti orasima.

Nema komentara:

Objavi komentar