ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Nesquik san torta


SASTOJCI:

Smeđa kora:

5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 vrećica pudinga od čokolade

Žuta kora:

5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 vrećica pudinga od vanilije

Bijela kora:

5 bjelanjaka
5 žlica šećera
3 žlice gustina

Fil:

15 žumanjaka
10 žlica šećera
10 žlica vrhom punih brašna
1 l mlijeka
1,5 margarin
400 gr Nesquika
300 gr šlaga u prahu
3 dcl mlijeka

PRIPREMA:

Smeđa čokoladna kora:

1. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
2. Dodavajte postepeno šećer.
3. Lagano dodajte puding od čokolade, sve sjedinite.
4. Izlijte u tepsiju (moja je promjera 24 x 37 cm), u koju ste prethodno stavili masni papir.
5. Pecite na 180 stupnjeva 10–15 minuta.
6. Ostavite da se ohladi.

Žuta kora od vanilije:

1. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
2. Dodavajte postepeno šećer.
3. Lagano dodajte puding od vanilije, sve sjedinite.
4. Izlijte u tepsiju (moja je promjera 24 X 37 cm), u koju ste prethodno stavili masni papir.
5. Pecite na 180 stupnjeva 10–15 minuta.
6. Ostavite da se ohladi.

Bijela kora sa gustinom:

1. Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg.
2. Postepeno dodavajte šećer.
3. Lagano dodajte gustin, sve sjedinite.
4. Izlijte u tepsiju (moja je promjera 24 X 37 cm) u koju ste prethodno stavili masni papir.
5. Pecite na 180 stupnjeva 10–15 minuta.
6. Ostavite da se ohladi.

Priprema nesquik kreme:

1. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom.
2. Brašno sa pjenjačom izmutite sa 2 dcl mlijeka, ostalo mlijeko stavite kuhati.
3. Sjedinite žumanjke sa brašnom.
4. Ukuhajte u uzavrelo mlijeko i miješajte na laganoj vatri dok ne postane gusto.
5. Skinite sa vatre i dodajte 200 gr Nesquika, i sjedinite.
6. Ostavite da se ohladi.
7. Dodajte izrađeni margarin.
8. Dodajte ostatak Nesquika i sve sjedinite.
9. Posebno umutite šlag u prahu sa 3 dcl mlijeka.

Nesquik torta slaganje:

1. Bijela kora – fil – šlag
2. Žuta kora – fil – šlag
3. Smeđa kora – fil – šlag

                                                           
                                                            prijatno :)

Nema komentara:

Objavi komentar