Sastojci:
Podloga:
piskote
sok od narandze ili mlijeko
puslice
Krema:
5 jaja
5 kasika secera
150 gr. mlijeka u prahu
200 gr. cokolade
250 gr. putera
300 gr. secera u prahu
Ukrasavanje:
1 slag krema
mlijeko za umutit slag
malo rendane cokolade
Priprema:
Piskote namacite u sok od narandze ili u mlijeko pa redajte u tepsiju.
Preko piskota poredajte puslice.
Na pari izmutite jaja i secer.
Dodajte cokoladu i nastavite sa mucenjem.
Dodajte i mlijeko u prahu pa izmutite.
Maknite sa pare da se krema prohladi.
Puter omeksajte na sobnoj temperaturi i izmutite sa secerom u prahu.
Izmucen puter dodajte prohladjenoj kremi pa ponovo sve to izmutite.
Kremu istresite preko puslica.
Izmutite slag uz dodatak malo secera pa premazite preko kreme.
Pospite sa malo rendane cokolade, i ostavite u frizider bar 2-3 sata da se torta prohladi i stegne.
Potom tortu isjecite na parcad i posluzite.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar