četvrtak, 13. kolovoza 2015.

Piletina u bijelom umaku - fantastičan umak za jedan brzinski ručak!!



Sastojci:

oko 40 dag pilećeg filea
par šnita pancete ili špeka
1 šaka bučinih koštica
Vegeta
1 kocka za pileći temeljac
voda
malo brašna
2 dcl vrhnja za kuhanje

Priprema:

1.  Na malo ulja popeći sjeckanu pancetu ili špek,pa dodati piletinu izrezanu na kocke veličine zalogaja začinjenu vegetom.Kad se zapeče sa svih strana ,dodati šaku bučinih koštica pa kratko popržiti.Kocku za juhu skuhati s vodom.
2.  Piletinu zalijati sa temeljcem i kratko dinstati.Brašno pomiješati sa vrhnjem za kuhanje da ne bude grudica,pa ukuhati u piletinu s temeljcem.Kratko prokuhati.
3.  Posluži uz pržene krumpiriće,rižu,pire...ili slično.

Nema komentara:

Objavi komentar