utorak, 11. kolovoza 2015.

Teleći medaljoni u umaku od 4 vrste sira


Sastojci:

1 kg telećih medaljona
1 vezica peršina
4 lista mente
1 grančica ružmarina
majčina dušica
sol i papar
4 žlice maslinova ulja
Za umak:
300 ml mlijeka
100 g različitih vrsta tvrdog sira
2 manje glavice luka
100 g maslaca

Priprema:

1.
Očistite meso od žila i masnoća, ako ih ima. Sitno nasjeckajte peršin, majčinu dušicu i ružmarin. Obilno začinite solju i paprom. Smjesu začina rasporedite po drvenoj dasci. Začine dobro utrljajte u meso. umak ako nije gladak i jednoličan. Teleće medaljone prelijte umakom od četiri vrste sira i poslužite sa salatom.

2. 
U tavici zagrijte maslinovo ulje i propržite meso okrećući ga na obje strane. Na kraju dodajte maslac i prepržene kolutove bijelog luka. Zapecite u pećnici 5 do 10 minuta pa dodajte maslac.

3.
Za umak zakuhajte mlijeko. Dodajte sav sir, začinite solju i paprom te miješajte 2 do 3 minute. Isključite vatru te propasirajte.

Nema komentara:

Objavi komentar