petak, 14. kolovoza 2015.

Čokoladno iznenađenje - Opravdava svoj naziv u svakom smislu...



Sastojci:
300 g piškota

Fil:
200 g čokolade za kuvanje
2 kašike gustina
300 ml mleka
150 g margarina
200 ml čokoladnog mleka

Glazura:
50 g čokolade
1 kašičica ulja


Priprema:

Gustin razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka skuvati. Dodati razmućeni gustin i kuvati dok se masa ne zgusne. U topao fil staviti čokoladu, mešati dok se ne rastopi pa ostaviti da se ohladi. Umutiti penasto margarin i sjediniti sa čokoladnim filom. Piškote umakati u čokoladno mleko i ređati u kalup. Premazati polovinom fila, ređati drugi red piškota pa premazati ostatkom fila. Ukrasiti tortu čokoladnom glazurom i dobro ohladiti.

  Prijatno...

Nema komentara:

Objavi komentar