ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

Punjeni krompir - Odlično glavno jelo, čak i prilog.



Krompir je prilog a sa ovim punjenjem dobijate i ostatak jela. Takodje može biti pripremljen i kao toplo predjelo.

Sastojci:

4 srednja krompira
100 gr slanine
150gr sira – feta
1/2 crvene paprike
šampinjoni, pola kesice mariniranih, ako nemate, ne mora
1/2 glavice crnog luka
biber
so
ulje
margarin da se namaze pleh

Krem sos:
200 gr pavlake
2 čena belog luka
origano


Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Krompir očistite od ljuske, operite pa izdubite sredinu.  Namažite pleh margarinom pa poredjajte polovine krompira.
Stavite das e peče dok pripremite nadev.
Iseckajte slaninu i propržite na malo ulja, pa dodajte iseckan crni luk, papriku i krompir.
Ostavite da se sve zajedno isprži još malo, pa sklonite sa vatre i dodajte začine, pa ispasiran sir i sve sjedinite.
Izvadite pleh i napunite krompir ovim nadevom i sve vratite u rernu.
Ostavite da se peče još 30ak minuta.
Proverite da li je pečeno, pa toplo poslužite uz mešavinu pavlake i iznječenog belog luka sa origanom.

Nema komentara:

Objavi komentar