ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

Torta pralina - Tortica je čokoladna i jako je lagana, iako tako neizgleda


Sastojci:

BISKVIT :
3 jaja
3 zlice vruce vode
150 g secera
1 vanilin secer
50 g brasna
75 g skrobnog brasna
20 g kakao praha
2 cajne zlicice praska za pecivo (ne prepune)

KREMA :
4 cl Baileys likera ili nekog drugog kremastog
100 g meda
50 ml mlijeka
1 zlica kakao praha
1 mahuna vanilije (sjemenke)
10 listica zelatine
300 g cokoladnog pudinga (gotovog, skuhanog)
600 ml slatkog vrhnja

1.
BISKVIT :
Mutiti 3 jaja sa secerom i vanilin secerom. Dodavati polako zlicu po zlicu vruce vode i neprestano mutitit.Kad je masa postala pjenasta iskljuciti mikser.
Pomijesati brasno, skrobno brasno, kakao i prasak za pecivo i prosijati u masu od jaja. Lagano spatulom umijesati da se svi sastojci povezu.
Smjesu izliti u namascen kalup za torte promjera 26 cm.
Peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva, 30 minuta.

2.



Ohladjen biskvit prerezat na pola da dobijemo dvije kore.
Jednu koru narezat na manje kockice, a drugu ostaviti cijelu.









3.
Citavu koru staviti na posluzavnik i poprskati sa 2 cl baileys likera. Staviti obruc oko kore.

4.
KREMA :
Zelatinu potopiti u hladnu vodu i ostaviti da nabubri.
Slatko vrhnje umutiti u slag.
Koristite gotovi kupljeni cokoladni puding, potrebno je 300 g ili skuhati pa ohladiti skroz.

5.
Pomijesati mlijeko sa kakao prahom, vanilinim sjemenkama, medom i preostalih 2 cl baileys likera. Staviti da se zagrije do tocke kljucanja pa maknuti sa stednjaka i u vrucem otopiti ocijedjenu zelatinu.
Ostaviti da se malo prohladi oko 5 min. Zatim umijesati cokoladni puding i mijesati sa zicom da se sjedini. Na kraju umijesati i slag i opet sve dobro izmjesati sa zicom.

6.



U gotovu kremu dodati biskvit narezan na kockice i lagano zlicom izmjesat da se ne izmrvi.
Ja nisam stavila sve kockice biskvita, htjela sam da mi bude sto vise kremasto, umijesala sam malo vise od pola, a ostatak smo pojeli odmah :)





7.
Kremu izliti na biskvit, poravnati i staviti tortu na hladjenje. Najmanje 5 sati, a najbolje preko noci.

8.
Tortu ukrasiti po zelji














9. 
I presjek :)

Nema komentara:

Objavi komentar