srijeda, 19. kolovoza 2015.

Slana štrudla sa šunkom i sirom


Sastojci:

- brašna 1/ 2 kg
- jaja 3
- ulja 1 dl
- mleka 2 dl
- svežeg kvasca 20 g
- sira 200 g
- šunke 150 g
- kisele pavlake 2-3 kašik
- soli 1 kašičica
- šećera 1 kašičica
- margarina 20 g
- susama po potrebi

Uputstvo za pripremu:

Razmutiti kvasac u mlakom mleku sa kašičicom šećera i ostaviti da nadođe. U vanglu ili posudu za mešenje sipati brašno, dodati mu 2 jajeta, belance, so, ulje i nadošao kvasac. Umesiti testo i ostaviti ga na toplom mestu da udvostruči zapreminu. U međuvremenu napraviti fil- izmrviti sir viljuškom, dodati mu kiselu pavlaku i sitno seckanu šunku, pa sve sjediniti. Naraslo testo premesiti, izručiti ga na pobrašnjenu površinu i razviti pravougaonu koru.
Sa veće strane pravougaonika rasporediti fil, urolati koru i podeliti je nožem na dva jednaka dela.
Rolate rasporediti u podmazan pleh, premazati žumancetom, posuti susamom, i preko rasporediti margarin iseckan na manje kockice. Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu štrudlu prohladiti, pa iseći na parčiće željene debljine. Služiti toplo uz jogurt ili pavlaku.

Prijatno!!

Nema komentara:

Objavi komentar