srijeda, 19. kolovoza 2015.
Punjeni krompir - Vrlo ukusno i jednostavno
Sastojci:
150g isjeckanog telećeg mesa
150g suhog mesa
jedna glavica luka
šest velikih krompira
jedno jaje
pola kašičice senfa
malo bibera
malo soli
četiri kašike kajmaka
500ml soka od paradajza
Način pripreme:
Prepržite luk na ulju i dodajte mu meso.
Zatim meso skinite sa vatre i za to vrijeme oljuštite i izdubite krompir za punjenje.
Sad dodajte mesu jaje, malo bibera, senf, dvije kašike kajmaka, posolite i ovim nadjevom napunite krompir.
Dobro podmažite uljem sud u kome ćete ga peći, naredajte krompir i stavite u rernu.
Kad krompir bude pečen, prelijte ga sokom od paradajza u koji ste umiješali dvije kašike kajmaka.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar