četvrtak, 13. kolovoza 2015.

Košnice - Savršen spoj čokolade i oraha



Sastojci:

2 belanca
300 g mlevenih oraha
350 g prah šećera

Fil:

2 žumanca
2 cela jajeta
100 g čokolade
75 g šećera ( ili po ukusu )
175 g umućenog putera
70 krugova od oblande

Priprema:

1.
Umutiti belanca te im dodati prah šećer i mlevene orahe, sve to dobro umesiti.
Kidati komadiće "testa" i praviti kuglice veličine oraha, ili u zavisnosti od vaše modlice.
Modlicu dobro napuniti prah šećerom pa istresti a kuglicu uvaljati u mlevene orahe, staviti kuglicu u modlicu i prstima svuda podjednako pritisnite da napravite udubljenje u koji ćete sipati prethodno pripremljen fil.

2.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati sitno iseckanu čokoladu i sve to kuvati na pari dok vam se ne zgusne. Umutiti puter i dodati skuvanom filu. Ohladitti ga i tim filom puniti košnice.

3.
Kada ste sipali fil u košnicu, staviti krug oblande koji ste isekli iste veličine kao što je modlica ( meni je muž njih sekao i isekao ih je malo veće no što treba, ali to nije strašno) na dno i nežnim lupkanjem po modlici će košnica ispasti. Ja obično je lupkam o ivici radne površine.

4.
Za svaku novu košnicu morate modlicu posuti prah šećerom, inače će vam se košnice lepiti i nećete moći da ih istresete iz košnice.

5.
Košnice ostaviti u kutiju i zatvoriti i čuvati na hladnom mestu.Ove košnice se mogu i zamrznuti.


Nema komentara:

Objavi komentar