utorak, 18. kolovoza 2015.

Piletina iz rerne sa krompirom - Ukusno, sočno i brzo spremljeno pileće belo meso



Urolovali smo šnicle i ispekli u rerni. A kao prilog smo dodali krompir koji smo prvo obarili pa zapekli.

Sastojci:

2 komada pilećih prsa bez kostiju
so po ukusu
4 kašičice kari sosa ili 1 kašičica karija u prahu pomešanog sa 3 kašike ulja
1 šolja jabuka jabukovača
Za krompir:
6 krompira
2 kašičice senfa
2 kašike margarina
so i biber po ukusu
1 grančica ruzmarina


Priprema:

Pileća prsa isecite u šnicle i malo izlupajte čekićem za meso.
Poslažite ih jedno do drugog, neka prelaze šnicle malo jedna preko druge , pa sve zajedno posolite i namažite sa kari sosom ili mešavinom karija u prahu i ulja. Ostavite da tako odstoji što duže, preko noći ako možete, a ako ne onda 30 minuta u frižideru.
Uvijte Sve zajedno u rolat i stegnite kanapom za pečenje, a možete navući i mrežicu.
Ako nemate ona aluminijumska folija. zavijte u nju i stegnite krajeve.
U pleh sipajte ulje i vodu pa stavite da se peče.
Ako stavljate stegnuto kanapom onda odgore stavite alu foliju i pecite 40 minuta na 200 stepeni, pa skinite foliju i zapecite još 10 minuta, a ako pečete u foliji onda foliju skinite takodje posle 40 minuta.
Za krompir stavite vodu da provri pa spustite kocke krompira, krupnije kocke da se krompir probari 10  minuta, sa grančicom ruzmarina.
Ocedite, ruzmarin odstranite. Pomešajte senf i margarin.
Posolite krompir, pa ga uvaljajte ili preko krompira nanesite mešavinu senfa i margarina, prelijte.
Stavite u pleh. Svu pripremu možete raditi u plehu.
Pecite na 200 stepeni 20 minuta.

Prijatno !!

Nema komentara:

Objavi komentar