utorak, 11. kolovoza 2015.

Kocke sa kokosom - Jednostavnije ne može biti


Sastojci:

2 jaja
1 čaša od 2 dlšećera
2 čaše brašna
1 prašak za pecivo
1 čaša mleka
1/2 čaše ulja
2 kašike kakaa

Za fil:

8 kašike šećera
5 dl mleka
100 g kokosa
4 kašike griza

Za glazuru:

100 g čokolade
4 kašike ulja

Priprema:

1.
Umutite šećer i jaja, dodajte prašak za pecivo, ulje, mleko i brašno.
2.
Sve lepo sjedinite i podelite na dva dela, pa u u jedan deo umešajte kakao.
3.
Braon deo sipajte u pleh koji ste nauljali i pecite u reni na 200 stepeni. Biskvit treba da se ispeče do pola.
4.
Skuvajte griz u mleko sa šećerom, zatim umešajte kokos. Kad se kašikom prođe kroz fil treba da se vidi trag.
5.
Skuvani fil skolnite sa šporeta i premažite na polu pečenu braon koru. Preko fila nanesite svetlu smesu i vratite u rernu da se kolač ispeče.
6.
Gotov kolač izvadite i prelite istopljenom čokoladom sa malo ulja.

Nema komentara:

Objavi komentar