nedjelja, 9. kolovoza 2015.

Lešnik štanglice - Jer ste vi to tražili...


SASTOJCI:

Kora:

4 belanceta
prstohvat soli
80 g secera
20 g brasna
80 g pecenih, mlevenih lesnika

Fil:

8 zumanaca
120 g secera
50 g brasna
170 g mleka
90 g cokolade za kuvanje
110 g putera

Ostalo:

30-ak g pecenih, mlevenih lesnika

PRIPREMA:

1.
U belanca dodati prstohvat soli i dobro umutiti. Polako dadavati secer i dalje mutite dok ne dobijete cvrst sneg. Iskljuciti mikser. Lagano dodati mlevene, pecene lesnike i 20 g brasna. Umesati zicom.

2.
Podmazati i brasnom posuti tepsiju cca. 30x20cm i sipati umucena belanca. Poravnati. Peci 20 minuta na 180 stepeni. Probati cackalicom da li je gotovo.

3.
Za to vreme napraviti fil. Umutiti 8 zumanaca sa 120 g secera. Tome dodati 50 g brasna i 170 g mleka. Mozete ga kuvati na pari, ali ja volim direktno na ringli na jako slaboj vatri, uz neprestano mesanje zicom. Dodati 90 g cokolade za kuvanje. Kuvati dok se fil ne zgusne. Kada se ohladi dodati 110 g umucenog putera. Sve zajedno dobro umutite mikserom.

4.
Premazati preko ohladjene kore i odozgo posuti sa 30-ak grama mlevenih pecenih lesnika. Ohladiti.

5.
Iseci na stanglice ili kockice i uzivati.

                                                             Prijatno! :)

Nema komentara:

Objavi komentar