nedjelja, 9. kolovoza 2015.

Tortica od sladoleda i pistacija



Sastojci:

12 većih svežih jagoda
1 l smrznutog omekšalog jogurta sa ukusom jagoda, ako ga nemate, može i sladoled
250 g svežih malina
100 g seckanih pistaćia
500 ml omekšalog jogurta od vanile ili sladoled od vanile
listovi sveže mente

Priprema:

1.
Kalup u koji pečete hleb 22cm X 12cm ili sličnih veličina obložiti sa samolepljivom providnom  folijom ali ostaviti dosta da visi sa svih strana.
Na dnu posude poređati 6 isečenih jagoda na kolutove da prekrije celo dno.
Sipati polovinu omekšalog jogurta sa ukusom jagoda ili sa sladoledom od jogurta,poravnjati.
Posuti sa polovinom malina i seckanih pistaćia.
Staviti u zamrzivač da se stvrdne,najmanje sat vremena a možda treba i više ( kod mene je bilo kraće vreme zato vidite ovako mermernu sredinu,nisam imala vremena da čekam toliko )

2.
Izvaditi iz zamrzivača i sad sipati omekšali jogurt od vanile,pomažite se sa kašikom,ako vam bude lakše na taj način,poravnjati i posuti sa drugom polovinom malina i seckanih pistaćia i opet vratiti nazad u zamrzivač da se i taj deo stvrdne.

3.
Na kraju sipati onu drugu polovinu omekšalog jogurta od jagoda,prekriti i taj deo sa preostalih 6 jagoda, koje ste isekli na krugove.
Prekriti svuda preko jagoda sa samolepljivom folijom koja je visila.
Ostaviti u zamrzivač, najmanje dva sata da se dobro stegne da bi moglo da se seče na šnite.

4.
Izvaditi iz zamrzivača,okrenuti kalup na tacnu....neće odmah da ispadne iz kalupa, mora da odstoji 2 do 3 minuta na sobnoj temperaturi.
Skinuti samolepljivu providnu foliju.
Nož staviti ispod česme sa toplom vodom, obrisati ga i seći parčiće oko 3cm debljine.
Ukrasiti sa voćem po vašoj želji i listićima sveže nane i poslužiti odmah

Prijatno!!!!

Nema komentara:

Objavi komentar