nedjelja, 9. kolovoza 2015.

Čajni kruh sa limunom i sušenim voćem


Sastojci:

200 g brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
250 ml jogurta
200 g šećera
3 jaja
korica jednog limuna
1 žlica ekstrakta vanilije ili štapić vanilije
120 ml ulja
sušeno voće po želji

Glazura:

sok jednog limuna
šećer u prahu

Priprema:

1.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol u jednoj, a jaja, šećer, jogurt, koricu limuna i vaniliju u drugoj posudi. Zatim lagano suhe sastojke dodajte u mokre.

2.
Ulje pažljivo umiješajte u pripremljenu smjesu i lagano miješajte dok se dobro ne sjedini sa ostatkom sastojaka. Dodajte sušeno voće.

3.
Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje, u nju izlijte smjesu i pecite na temperaturi od 150°C oko 50 minuta (provjerite čačkalicom).

4.
Za glazuru pomiješajte limunov sok sa šećerom u prahu, količina šećera ovisi o željenoj gustoći glazure.

Nema komentara:

Objavi komentar