utorak, 18. kolovoza 2015.

Švedski kolač - S obzirom na sastojke i vrijeme koje zahtijeva njegova priprema, izvrstan kolačić...


Sastojci za tijesto:
250 g maslaca
160 g šećera
4 žumanca
150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
2 žličice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
200 ml mlijeka

Za nadjev:
280 g šećera u prahu
4 bjelanca
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
200 g lješnjaka
400 ml slatkog vrhnja

Priprema:

1. Pjenasto izmiješajte maslac, šećer i žumanca.
2. Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjence dodajite brašno i mlijeko u smjesu od maslaca. Dobivenu smjesu izlijte u posudu koju ste obložili namašćenim pek papirom. Bjelanaca istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer u prahu i vanilin šećer.
3. Snijeg rasporedite po žutoj smjesi i pospite krupno rezanim lješnjacima. Stavite peći na temperaturu od 180°C oko 30 minuta.
4. Pečeni kolač ohladite i prerežite na dva dijela po dužini.
5. Polovicu premažite tučenim slatkim vrhnjem te prekrijte drugom polovicom tako da na gornjoj strani ostane sloj sa snijegom i lješnjacima.

Posluživanje:
Kolač poslužite dobro ohlađen.

Savjet:
Dio šećera za snijeg od bjelanaca možete zamijeniti jabučnim sirupom.

Nema komentara:

Objavi komentar