ponedjeljak, 3. kolovoza 2015.

Lepeza krompir! Sasvim novi način!



Potrebni sastojci

6 krompira srednje veličinec44d95af15eed208a3c1066db39f2aae_view_l
2-3 čehna bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
30 g putera
morska ili obična so( bolje morska )
mljeveni biber

Priprema

Krompir dobro operite, ne morate ga guliti, pogotovo ako se radi o mladom krompiru. Rernu uključite na 220°C.
Krompir isijecite tako da ga stavite na dasku za sječenje, i režete na tanke šnite ali ne skroz do kraja jer vam krompir mora ostat u jednom komadu. Zarezite otprilike tako da vam ostane pola centimetra pri kraju( ili manje ako je krompir manji).

Malo ga polijte maslinovim uljem, narežite po njemu mrvice maslaca, posolite i pobiberite. Ispecite ga, i to je to!



Fantastična ideja za ručak ili večeru. o želji možete koristiti i druge začine. Isprobajte je i vi!

Nema komentara:

Objavi komentar