nedjelja, 2. kolovoza 2015.

Slani rolat u korama! Ovaj slani rolat u korama oduševio je moje goste...


Ovaj slani rolat u korama oduševio je moje goste, a i moju decu. Kada sam ga poslužila bio je mlak i fino se isekao. Probala sam dok je vruć ali nije išlo, premekan je. Vrućeg možete da isečete sebi i svojim ukućanima u slučaju večere, ali ako želite da ga iznesete kao predjelo onda ipak sačekajte da se ohladi. Pošto se kore u ovom receptu dele na dva dela, dobijate i dva lepa rolata. Uvek meru možete da prepolovite pa na primer, pola uradite na ovaj način a drugu polovinu da napravite slani rolat u korama sa ajvarom i time dobijete dva predjela.

Sastojci:

500 gr kora za pitu
2 jaja
200 ml jogurta
50 ml mleka
100 ml ulja
1 kašičica soli

Nadev:

200 gr sirnog namaza
200 gr pavlake
300 gr šunkarice

Priprema:

Prvo od kora odvojiti dve kore koje će vam trebati na kraju.
Zatim ostatak podeliti na dve gomile.
Umutiti jaja, jogurt, mleko, ulje i so.
Uzeti prvu gomilu pa slagati koru na koru i svaku premazivati ovom umućenom smesom.
Slobodno mažite kore smesom od jogurta i jaja, imaćete dovoljno za oba rolata i posle za premazivanje.
Zadnju koru ne mazati nego umutiti sirni namaz i pavlaku pa premazati sa pola mere celu koru i poslagaati pola mere šunkarice preko pavlake.
Uviti kore u rolat, ali užu stranu, da bi rolat bio deblji i imao više kolutova od uvijanja.
Postupak ponoviti još jednom sa ostatkom kora.
Sada imate dva rolata i dve kore koje ste ostavili.
Svaki rolat uviti u jednu koru, dobro stisnuti rukama dok uvijate, zato se ova kora i ostavlja da bi se pričvrstio rolat.
Podmažite pleh uljem , pa stavite oba rolata.
Premažite ih sa umućenom smesom koja vam je preostala, može se posuti nekim semenkama, ko voli  i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 – 30 minuta, zavisno od rerne i da li volite više ili manje pečeno.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar