petak, 7. kolovoza 2015.

Janjetina ispod peke - Sa janjetinom ne možete pogriješiti



Janjetina ispod peke jedno je od najboljih tradicionalnih jela našeg podneblja. Srećom da bismo pripremili to jelo ne moramo imati tradicionalnu peku i pokrivati je žarom. Naša obična kućna pećnica odradit će posao sasvim dobro.

Sastojci:

1,2 kg janjećih prsa
1,2 kg krumpira
2 mrkve
1 glavica luka
1/2 korijena celera
3 režnja češnjaka
1 dl bijelog vina
ružmarin
slatka mljevena paprika
ulje
sol i papar

Priprema:

Janjeća prsa narežemo na jednake komade, premjestimo u zdjelu, začinimo mljevenom crvenom paprikom, solju, paprom, protisnutim češnjakom, listićima ružmarina i prelijemo s malo ulja.
Sve zajedno dobro izmiješamo i složimo po dnu vatrostalne posude. Istim začinima i na isti način u zasebnoj zdjeli začinimo, narezan krumpir, luk, mrkvu i celer.
Začinjenim povrćem prekrijemo meso i podlijemo bijelim vinom. Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici pola sata.
Zatim meso premjestimo na povrće i pečemo dalje u pećnici, još 40-ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar