petak, 7. kolovoza 2015.

Sultanova slatka sarma - Morate probati,ne peče se i vrlo brzo je spreman da oduševi vaše goste



Sastojci za puding:

1 litar mlijeka
2 kašike kaka
1,5 fildžan nišeste/ gustina
1 fildžan brašna
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
50 grama margarina

kokos
1 čaša mlijeka
1 šlag krema za kolače

Priprema:

Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skolunut sa vatre i dodati vanilin šećer i margarin. Miješati dok se margarin ne istopi.
Tepsiju posuti sa kokosom ( što više to bolje ) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižider 30 minuta.
Šlag kremu izmutiti sa mlijekom i kada izvadite kolač iz frižidera premazati šlag kremom. Ponovo vratiti u frižider na 1 sat.
Rezati na pravougaonike i nožem polahko urolati.

Nema komentara:

Objavi komentar