subota, 8. kolovoza 2015.

Kiflice sa makom i jabukama


Potrebno je:
 500 g brašna,
200 g putera,
 2 žumanca,
kockica kvasca,
 200 ml mleka,
kašika slatke pavlake,
 kašika ruma,
2 jabuke,
 kašika putera
dve, tri kašike soka od limuna,
 5 kašika šećera,
200 g maka,
 strugana limunova kora,
kesica vanilin šećera,
 kašika ulja
kašika šećera u prahu.

Priprema:
Kvasac i kašiku šećera rastopite u toplom mleku, dodajte kašiku brašna i ostavite sa strane. Kada kvasac nadođe pomešajte ga sa brašnom, dodajte 2 žumanca umućena sa 2 kašike šećera, slatku pavlaku, puter, prstohvat soli i rum. Sve dobro zamesite pa prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite sa strane da testo udvostruči volumen. Za to vreme oljuštite i narendajte jabuke, prelijte ih limunovim sokom i dodajte 2 kašike šećera. U tiganju zagrejte kašiku putera i na njemu dinstajte jabuke, pa ohladite, dodajte mak, struganu limunovu koru i vanilin šećer. Nadošlo testo ponovo premesite, istanjite na brašnom posutoj radnoj površini i secite na trake, širine 10 cm. Na svaku traku položite po kašiku pripremljenog fila i urolajte je. Ređajte u dobro podmazan i brašnom posut pleh i pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Nema komentara:

Objavi komentar