ponedjeljak, 3. kolovoza 2015.

Kolač s keksom i puding kremom! Spas ako vam se neko najavi u zadnji čas


Domaćice koje nemaju iskustva sa pripremom kolača, sigurno će biti zadovoljne sa ovim receptom, koliko je jednostavan :) Ukoliko su vam se gosti najavili u zadnjem trenu, evo vam spasa.

SASTOJCI

500 ml vrhnja za šlag
700 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije koji se ne kuhaju
2 vanilin šećera
5 žlica šećera
plazma keks ili petit keks za dno tepsije
mlijeko za umakanje keksa
čokolade za naribati

Priprema:

1. U veću posudu dodajte vrhnje za šlag, mlijeko, puding koji se ne kuha, vanilin šećer, kristal šećer.
2. Sve zajedno miksajte 5 minuta.
3. U tepsiju (moja je veličine 21x36cm) slažite kekse koje ste prethodno umočili u mlijeko.
4. Na kekse ulijte kremu i poravnajte.
5. Naribajte čokoladu.
6. Ostavite u frižideru barem 4 sata.

SAVJET

Da bih vam kolač uspio pripazite da se jedna vrećica priprema sa 500 ml mlijeka, jer sam dobila informaciju da nije u svim državama isto. Negdje na vrećici piše da se priprema sa 300 ml mlijeka, što znači da će biti potrebno više pudinga.

Nema komentara:

Objavi komentar