nedjelja, 2. kolovoza 2015.

Nella torta! Kremasta,ukusna,jednostavna,ma SAVRŠENA


Odlična rođendanska torta, savršen poklon za godišnjicu – Kremasta, ukusna i jednostavna! Sta god pozelite!

Sastojci:za koru

200 g crne čokolade,
50 g putera,
3 jaja,
100 g šećera,
kesica vanilin šećera,nela-620x352
120 g brašna,
2 kašičice praška za pecivo i
kašičica cimeta

Za pomorandžin krem:

3 pomorandže,
230 g šećera,
puding od vanile,
100 ml sirupa od pomorandže,
200 ml vode,
250 ml slatke pavlake i
2 kesice šlag fiksa

Za čokoladni krem:
100 g crne čokolade,
250 ml slatke pavlake i
kesica šlag fiksa

Priprema

Na umjerenoj temperaturi otopite čokoladu i puter. U drugoj posudi umutite čvrst snijeg od bjelanaca, pa dodajte žumanca, šećer i vanilu. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo i cimetom, postepeno dodajte u umućena jaja, a zatim sjedinite sa otopljenom čokoladom. Tijesto sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Jednu pomorandžu operite toplom vodom, oljuštite koru i kuhajte 10 minuta u ključaloj vodi. Dodajte 100 g šećera, još malo kuhajte, prohladite, izvadite koru, uvaljajte u 30 g šećera i osušite. Iscijedite sok od tri pomorandže (300 ml).

Puding skuhajte sa 100 g šećera, iscijeđenim sokom i sirupom, i ostavite da se ohladi. Polovinu kandirane kore isijecite na komade, dodajte u umućenu slatku pavlaku sa šlag fiksom, pa pomiješajte sa kremom od pomorandže. Čokoladu otopite na pari, jednu kašiku ostavite za ukrašavanje, a ostatak pomiješajte sa umućenom slatkom pavlakom i šlag fiksom.

Ohlađenim čoko kremom nafilujte koru, premažite pomorandžinim kremom, ohladite u frižideru dva sata, ukrasite čokoladom i kandiranom korom.

Nema komentara:

Objavi komentar