četvrtak, 6. kolovoza 2015.

Ružine kocke - zgodan kolačić sa notom naranče



Ružine kocke su jedan zgodan kolačić sa notom naranče. Prije pečenja biskvita bih vam odmah savjetovala da ga pečete u najvećoj tepsiji, kako ja to nisam uradila biskvit mi je ispao dosta visok, jer ipak je ljepše da je tanji kada ga želimo zagristi. Pekla sam u tepsiji promjera 25 x 35 cm.

SASTOJCI ZA TIJESTO 1:
4 jaja
26 dkg šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
26 dkg brašna
1 prašak za pecivo
sok od naranče za prskanje

TIJESTO 2:
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
2 žlice ulja
3 žlice oraha
8 žlica brašna
5 žlica mlijeka

ŽUTA KREMA:
8 žumanjaka
20 dkg šećera u prahu
sok od jedne naranče
20 dkg margarina

BIJELA KREMA:
5 dcl mlijeka
5 žlica brašna
15 dkg margarina

GLAZURA:
15 dkg čokolade
5 dkg margarina

PRIPREMA TIJESTA 1 SA NARANČOM

1. Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom.
2. Postupno dodavati ulje i mlijeko.
3. Na kraju lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
žuti biskvit
4. Peći na 200 stupnjeva oko 25 minuta, ako pečete u većoj tepsiji biskvit će biti malo tanji, tako da možete provjeriti jel je pečeno i na oko 20 minuta.
5. Nakon pečenja biskvit premažite sokom od naranče, možete koristiti četkicu.

PRIPREMA TIJESTA 2 SA ORASIMA

1. Bjelanjke istući sa šećerom.
2. Dodati ulje, mljevene orahe i brašno.
3. Peći na 200 stupnjeva u istoj veličini tepsije, samo sam ja pekla 20 minuta, a ako ste uzeli najveću tepsiju provjerite jel pečeno na oko 15 minuta.
4. Pečeni biskvit preliti mlijekom.

PRIPREMA ŽUTA KREMA

1. Žumanjke umutiti sa šećerom i kuhati na pari.
2. U ohlađenu kremu dodati izrađen margarin i sok od naranče.

PRIPREMA BIJELA KREMA

1. Skuhati kremu od brašna i mlijeka.
2. Ohladiti i dodati izrađen margarin.

PRIPREMA GLAZURE OD ČOKOLADE

1. Čokoladu i margarin rastopiti na laganoj vatri.

SLAGANJE RUŽINIH KOCKI

1. Tijesto 1 premazati žutom kremom
2. Na to položiti tijesto 2, pa premazati bijelom kremom
3. Čokoladnom glazurom preliti kolač.


Nema komentara:

Objavi komentar