petak, 7. kolovoza 2015.

SNJEŽNA KRALJICA - Prekrasna poslastica koja se topi u ustima


Sastojci za bijeli biskvit:

 5 bjelanjaka
 5 žlica šećera
 3 žlice ulja
 4 žlice brašna glatkog
 1/2 paketića praška za pecivo

Krema:

 5 žumanjaka
 150 g šećera
 3 paketića vanil šećera
 4 žlice gusitna Podravka
   500 ml mlijeka
 250 g maslaca
 100 g čokolade za kuhanje

Još potrebno:

 200 g Petit Beurre keksa
  mlijeka za namočiti kekse
 2 vrećice Dolcela šlag pjene
  kokosa za posipanje

Priprema biskvita:

Izmiksati bjelanjke skoro do kraja, dodati šećer i ulje, miksati do kraja. Lagano, lagano umiješati (ne mikserom) brašno pomješano sa p.z.p. Razvući smjesu žlicom u namašćenom i pobrašnjenom plehu (ja pećem u 21×36). Peći na 175’C oko 15tak minuta dok sasvim malo požuti . Pečeno, mlačno lagano natopiti sa dvije žlice toplog mlijeka.

Krema:
Žumanjke, gustin i dve žlice mlijeka izmiksati i ukuhati u vruće mlijkeo kojem je dodan šećer. Kad je krema čvrsta, kuhana, u vruće umiješati maslac.
Kremu podjeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio umješati omekšalu čokoladu, a drugi ostaje žut.

Slagati:
Biskvit – crna krema – red petit keksa namočenih u mlijeko – žuta krema – šlag pjena – posipati kokosom.
Napraviti dan ranije, mora malo odstajati. Ja pokrijem protvan prozirnom folijom, pa sljedeći dan stavljam šlag pjenu po vrhu i posipam kokos!!!
Držati u frižideru, servirati hladno!

Posluživanje:

Kolač se može raditi u obliku torte (26 cm), tada kod slaganja na bijelu kremu staviti još jedan red petit keksa, tek onda šlag i posipati kokosom!

Nema komentara:

Objavi komentar