srijeda, 5. kolovoza 2015.

GRANDISIMO TORTA-Lešnik, čokolada i kafa


Kora: 

18 belanaca
18 kašika šećera
24 kašika mlevenih lešnika
3 kašike brašna
6 kašika kakaoa

Fil: 

18 žumanaca
250g šećera u prahu
2 margarina
100 g seckanih lešnika
100g topljene čokolade
2 kašičice kafe
400 ml slatke pavlake

Glazura: 

300 ml slatke pavlake
300 g čokolade

Kora:

Umututi 6 belanaca sa 6kasika secera,dodati 8kasika mlevenih lesnika,2kasike kakaa i 1 kasiku brasna.Ispeci koru.
Ispeci jos 2 ovakve kore.

Fil

Umutiti 18 žumanaca i 250g šećera u prahu i staviti fil da se kuva na pari.
Skuvani fil ohladiti i dodati u umućena 2 margarina. Dobro sjediniti fil i margarin.
Fil podeliti na tri dela:
        u  1. dodati 100g otopljene čokolade,
        u  2. dodati 100g  seckanog lešnika,
        u  3. dodati 2 kašičice kafe.
Umutiti 400ml slatke pavlake.

Filovanje

  Na prvu koru naneti fil sa čokoladom, pa preko njega polovinu slatke pavlake, pa druga kora, pa fil sa lešnikom, pa druga polovina slatke pavlake, pa treća kora i na nju staviti fil sa kafom.
Glazura
Ganache krem:slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa u nju umešati čokoladu i mešati dok se ne sjedine,ohladiti i naneti na tortu!

Nema komentara:

Objavi komentar