srijeda, 5. kolovoza 2015.

SLATKOLADA CAKE - Neodoljivo ukusan kolač



SASTOJCI ZA BISKVIT :
140 g brašna
250 g šećera
6 kom jaja
3 žlica/e kakaa
1 kom prašak za pecivo
100 ml ulja

LINO LADA KREMA
200 g šećera
4 kom žumanjka
250 ml mlijeka
2 kom vanilin šećera
1 kom puding od vanilije
250 g ZVIJEZDA margarina
4 žlica/e Lino lade (crne,bijele,miješano-po želji)

SNIJEG OD BJELJANJAKA :
250 g šećera
4 kom bjeljanjaka
100 ml vode

GLAZURA :
100 g čokolade za kuhanje
2 žlica/e ulja
malo margarina

I JOŠ :
1 kom šlag pjene

BISKVIT PRELITI SA :
3 žlica/e nesquika
4 žlica/e mlijeka

PRIPREMA  BISKVIT :

Na najvećoj brzini izraditi žumanjake sa šećerom,te dodati 3 kašike vode. Kasnije smanjiti na najmanju brzinu te dodati ulje, prašak za pecivo,brašno i kakao,neprestano miksajući.

 U posebnoj posudi umutiti bjelanjke. Kada se dobije čvrst snijeg, sjediniti sa smjesom od žumanjaka i dobro izmiksati.

Gotovu smjesu za biskvit izliti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

 Kada se biskvit ohladi,prerezati ga po pola da se dobije gornja i donja polovina biskvita. Preliti ga nesquikom.

LINO LADA KREMA :

U posudu uliti mlijeko,šećer i vanilin šećer te staviti da prokuha (malo mlijeka ostaviti za puding).

U drugu posudu mikserom umutiti žumanjke.
 Posebno ručno umiješati prašak za puding sa mlijekom,te sjediniti sa izrađenim žumanjcima.

Sve zajedno dodati u zagrijano mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.

U dobro ohlađenu kremu dodati margarin i lino ladu,te dobro izmiksati.

 SNIJEG :

Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg.

Šećer i vodu kuhati dok se šećer ne otopi i treba tek malo provriti.Polagano i u tankom mlazu sipati u snijeg i neprestano miješati mikserom dok se ne dobije čvrsti snijeg.

 Napraviti čokoladnu glazuru i preliti preko ohlađenog kolača.

 Biskvit => žuta krema => biskvit => snijeg => glazura => šlag pjena !

Nema komentara:

Objavi komentar